תשלום משכנתא הוא תשלום קבוע, אשר מועדו נקבע לפי ההסכם שעשינו עם הבנק בעת החתימה על משכנתא. יש לכל תשלום ריבית מסוימת, קבועה או משתנה, אשר כל פיגור שלנו רק מעלה את סכום התשלום על המשכנתא יותר. פיגורי משכנתא הם מצב שקשה לא להגיע אליהם, אך לצערנו קשה מאוד גם לחזור מהם אל תשלומים בזמן.
מה לעשות כשלא ניתן לפרוע משכנתא?
ראשית, ברגע שאתם רואים שאינכם יכולים לשלם את המשכנתא במועד שנקבע לה, בקשו לדבר עם דמות בכירה בבנק, אשר מכירה אתכם. דמות אשר מכירה את העבר הפיננסי שלכם ויכולה לתת בכם אמון. אמון זה חשוב, שכן הבנק צריך להאמין שמדובר במצב זמני, ובקרוב מאוד הכל יחזור להיות כמו שהיה. כמובן שלשם כך אתם צריכים לעמוד במועד התשלום החדש שנקבע לכם.
שנית, במידה והבנק בכל זאת מבקש פריסה בתקופה קצרה יותר, אתם יכולים לשלם בכרטיס אשראי, אך אז תחויבו בעמלה חריגה על ההוצאות הגדולות. כמו כן יש לבדוק האם מסגרת האשראי שלכם מתאימה לפריסה זו. ניתן גם לבקש להחזיר את החוב במסגרת תשלומים חודשיים, בתוספת החזר כספי גדול יותר, בתקופה מאוחרת.
מה יכול לעשות לנו הבנק?
מבחינת הבנק, ברגע שאתם מפגרים בתשלומי משכנתא, הרי שהוא יכול לפנות להוצאה לפועל, אשר תביא בסופו של דבר לכך שהוא יוכל לקחת מכם את הכסף ואפילו לפנות אתכם מן הדירה. במצב כזה יש להגיע להסדר עם עורך דין הבנק, על מנת לא להגיע לסיטואציה בה אתם מפונים מדירתכם. אחת האפשרויות היא משכון הדירה לבנק, כנגד המשכנתא שלקחתם, עד אשר תחזירו אותה.
משרד השיכון ומשרד האוצר מקיימים ועדות עם הבנקים, אשר מאפשרות לכם לקבל הנחות ומענקים במידה ואתם נמצאים במצב כלכלי קשה. במידה ואתם חשים שיש לכם סיכוי לקבל מענק שכזה, מומלץ לפנות לוועדה שכזו, אך יש לקחת בחשבון שמדובר בדרך ארוכה מאוד, שאיש איננו מבטיח לכם שבסופה תקבלו אכן את המענק.
דרך נוספת לפתור את בעיות פירעון המשכנתא היא על ידי מחזורה. במידה ואתם רואים שהמשכנתא מקשה עליכם, ובקרוב תיכנסו למצב בו לא תוכלו לעמוד בתנאיה אתם יכולים לבחון מסלולי משכנתאות אחרים, ולבצע מחזור משכנתא במשכנתא שלכם בעזרת לקיחת משכנתא אחרת בעזרת יועץ משכנתאות בתנאים טובים יותר אשר יתאימו לכם. אתם כמובן תיאלצו לשלם עמלה מסוימת לבנק, אך לפחות תזכו לשלם את המשכנתא שלכם בלי בעיה.